Bebeklik döneminin belki de en zorlu zamanlarından olan diş çıkartma evresi, anne babaların korkulu rüyasıdır. Ancak birkaç yararlı ipucuyla bu dönemi sancısız bir şekilde atlatabilirsiniz.

Diş çıkartmaya yakın bebeklerin ağzında artan tükürük, uykuda düzensizlikler, iştahsızlık, ellerini ısırması ve huzursuzluk gibi etkiler görünebilir. Etkiler genellikler bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Bazıları bu dönemi hiç fark ettirmeden geçirirken bazı bebekler ise çok sorun yaşatabilir.

Diş çıkartma durumu genellikle bebek 6-10 aylıkken görülür.

Bebeğinize bu dönemde çiğneyebileceği şeyler vermek onu rahatlatacaktır. Özellikle vereceğiniz şeylerin soğuk olmasına dikkat edin. Bu rahatlatıcı etkiyi, bebeğinizin daha uzun süre yaşamasını sağlayacaktır. Dolaptaki; salatalık, muz veya havuç gibi sağlıklı besinler onun için hem faydalı olacaktır, hem de bu dönemi geçirmesini kolaylaştıracaktır. Ancak ona çiğnemesi için herhangi bir besin verdiğinizde mutlaka oturur pozisyonda olduğunuzdan emin olun. Onun yanında bulunun ve düzenli olarak kontrol edin.

Ayrıca bu dönemde bebeğinizin diş etlerine temiz, soğuk ve hafif nemli bir bezle incitmeden masaj yapabilirsiniz.

Hatırlatmamızda fayda var. Eğer bebeğinize diş kaşıyıcısı alacaksanız ürünün mutlaka boyasız ve plastik dışı bir madde olmasına dikkat edin. Bu dönemde bebeğinizin ağzına plastik eşyaları sokmasına özellikle engel olun.

Bebeğinizin mutlaka damak yapısına uygun bir emzik tercih edin. Bu onun yaşadığı ağrıları ciddi derecede azaltacaktır.

Önceki İçerikOkul Çağı Çocuk Beslenme Çantası Nasıl Olmalıdır?
Sonraki İçerikMigren Nedir? Tedavisi Nasıldır?
Dilara Özcan Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. Hobileri arasında yoga, pilates, gezi ve moda yer alıyor. Fotoğraf tutkunu olan Dilara, iyi21.com içerik editörlüğü yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz