Okul dönemindeki çocuklarda beslenme, tüm gelişim sürecini etkileyen bir faktördür. Çocuğunuzun üzerinde baskı kurmadan beslenme alışkanlıklarını takip etmek bu dönemde oldukça önemlidir.
- Kahvaltı
Kahvaltı en mühim öğündür. Çocuğunuzun uyku düzeni sabah kahvaltı yapmaya vakit ayıracak şekilde olmalıdır. Asla atlanmaması gereken altın öğündür. Protein ve vitamin ağırlıklı bir kahvaltı olmasına özen gösterilmelidir.
- Öğle Yemeği
Okulunda ara öğün servis ediliyorsa bu menülerde daha çok neler yemesi gerektiği konusunda çocuklarınızı bilinçlendirin. Sebze yemekten kaçan çocuklar pilav, makarna gibi karbonhidrat ağırlıklı yemekleri tercih edecektir. Doğru yemekleri tercih etmeleri için üzerlerinde baskı kurmadan çocuklarınızı bilinçlendirin. Okulda öğle yemeği servisi yoksa, bir beslenme çantası hazırlayarak ara öğününü yanında gönderin.
- Atıştırmalıklar
Çocuğunuzun kantinden yaptığı alışverişleri takip edin. Ara öğünden kaçan çocuklar renkli paketlerdeki abur cuburlarla karnını doyurmayı tercih edecektir. Bu durumda yanında götürmesi için çantasına kuruyemiş, meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar koyabilirsiniz. Ancak bunları tüketmesi için baskı yapmamanız çok önemli. Bu şekilde davrandığınızda çocuğunuz abur cuburlardan sıkıldığı bir zaman yanına koyduğunuz atıştırmalıkları tercih edebilir.
- Akşam Yemeği
Akşam yemeği yine önemli bir öğündür. Çocuğunuz tüm gün okulda harcadığı enerjiyi bu öğünle telafi edecektir. Bu öğünde besin değerlerindeki denge ve çeşitlilik ön plandadır. Akşam yemeğini çekici kılmak için alternatifli menüler hazırlayabilirsiniz. Et, sebze ve karbonhidrattan oluşan bir öğünde eğer çocuğunuz sebze yemekten uzak duruyorsa, daha çok sevdiği yiyeceği yemesi için önce az miktar sebze yemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu şekilde çocuğun ödül mekanizması çalışır ve daha çok sevdiği yiyeceği yiyebilmek için sebze yemeye yönelir.