Yazın ortasına geldiğimiz bugünlerde henüz tatile çıktınız mı yoksa tatile çıkmak için gün mü sayıyorsunuz emin değiliz. Fakat tatile çıkma planınız yakındaysa eğer; şu an tüylerinizle ilgili bir önlem almayı düşündüğünüze eminiz. Bugün sizlere eğer ki kötü kokusuna dayanabilirseniz tüylerinizi kolaylıkla alabileceğiniz bir önerimiz olacak. Evet, şu an içeriğimize de ismini veren hamam otundan bahsediyoruz.

Hamam Otu Nedir?

Asıl adı zırnık otu olan hamam otu, Osmanlı Dönemi’nde kadınların tüy döktüğünü keşfetmeleriyle ünlenen bir ottur. Özellikle kötü kokusuyla kullanan kişilerin kendilerini kötü hissetmesine neden olan hamam otu, aslında tüy alma noktasındaki en pratik yöntemlerden biridir.

Tüy dökücü hamam otu nasıl kullanılır sorunuzu da içeriğimizin sıradaki kısmında yanıtlayalım.

Hamam Otu Tozu Nasıl Kullanılır?

Kullanacağınız bölgeye yeteceğini düşündüğünüz kadar hamam otu tozunu bir kaseye koyun. Üzerine su ekleyerek tozun macun kıvamına gelmesini sağlayın. Macunlaşan karışımı istenmeyen tüylerinizle dolu bölgeye uygulayın. Sonrasında macunu uygulanan bölgede maksimum 4 ya da 5 dakika bekleterek yıkayarak akıtın. Özellikle sürenin uzamamasına dikkat edin. Çünkü hamam otu tozu vücudunuzda alerji yapabilir. Ayrıca macunu akıtırken istenmeyen tüylerden arınmasını istediğiniz bölgeye kese ya da lif ile masaj yaparsanız tüylerin kolayca dökülmesini sağlarsınız.

Hamam Otu ile Alınan Tüylerin Çıkma Süresi

Tüylerinizi hamam otu ile aldıktan sonra ne kadar sürede çıkacağını merak ediyorsanız; vücut tipinize göre bu süre 2 ya da 3 haftayı bulabilir. Tüylerin çıkma süresinde vücut yapınızın yanı sıra tüylerinizin özellikleri de etkilidir.

Hamam Otu ile Alınan Tüyler Kalınlaşır mı?

Hamam otu yapı olarak jiletten çok farklı olsa dahi etki olarak jilete benzer. Yani hamam otu ile alınan tüyler de tıpkı jiletle alınanlar gibi kalınlaşır.

Hamam Otu Dövmeye Zarar Verir mi?

Hamam otunun tahriş etme özelliğine sahip bir ot olduğunu dile getirmiştik. Dövme yapılan alan da oldukça hassas olduğu için üzerine hamam otu sürmek cildinizin alerji yapmasına neden olabilir.

Hamam Otu Kokusu

Hamam otu söz konusu olduğunda mutlaka değinilmesi gereken bir diğer nokta da; otun sahip olduğu kokudur. Macun kıvamına getirilmiş hamam otunun kokusunu çürük yumurta kokusuna benzetmek mümkündür. Hatta koku o kadar ağırdır ki doğrudan solunursa kişide kusma gibi tepkiler yaratabilir. Eğer ki bu otu kullanacaksanız kokusuyla ilgili önlem almayı unutmamalısınız.

Tüm tüylerinizden arındıktan sonra özgüven dolu halinizi güzel bir makyajla süslemek isterseniz “Yazın Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okumayı unutmayın.

Önceki İçerikAyasofya Camii Bilinmeyenleri
Sonraki İçerikSömestr Tatilini Çocuklarınız İle Keyifle Geçireceğiniz Etkinlik Önerileri
Dilara Özcan Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. Hobileri arasında yoga, pilates, gezi ve moda yer alıyor. Fotoğraf tutkunu olan Dilara, iyi21.com içerik editörlüğü yapıyor.