Yaz Aylarında Nasıl Beslenmeli

Sıcaklar giderek kendini hissettirmeye başladı. Kışlıklar kaldırılıp yazlıklar gardırop raflarındaki yerini çoktan aldı bile. Kış mevsiminde çoğu kişi bırakın evlerinden çıkıp gezip tozmayı, yerlerinden dahi kımıldamak istemezler soğuk havalarda daha çok evlerinde veya sevdikleriyle yine kapalı mekanlarda olmayı tercih edenler yaz aylarının aksine daha fazla kilo alırlar, çünkü vücut hareketsiz kaldığı takdirde bir süre sonra yağ toplamaya başlar ne yazık ki. İşte kış aylarında kilo alanlarda yaza daha girerken “nasıl beslenmeliyim? aldığım kiloları nasıl verebilirim ?” sorularına cevaplar aramaktadır. O kadar çok konuşulur ki bu konu. Daha yaz aylarına girerken tüm iletişim araçları (televizyon, internet gibi) ya da eşinizden dostunuzdan bir takım diyet programları da duymuşsunuzdur. Peki yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz ?

Su tüketimi arttırılmalı; yaz aylarının dayanılmaz sıcaklarına maruz kalıpta terlememek mümkün mü? Vücut aşırı derecede su kaybına uğrayacağı için günlük en az 2 – 3 litre su tüketilmesi gerekmektedir. aksi takdirde besinlerin emilimi yavaşlayacak, bağırsak ve mide hastalıkları baş gösterecek ve toksinler vücuttan atılmadığı için de başka başka sorunlarla da savaşmak zorunda bırakacaktır.

Daha çok lifli gıdalar tercih edilmeli; posalı gıdaların yağ ve kalorisi diğer besinlere oranla daha düşük olması nedeniyle yaz aylarında özellikle lifli gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. Çünkü daha fazla vitamin içerir ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadırlar. Her öğünde mutlaka bir kase bol yeşilli salata tüketmeyi alışkanlık haline getiriniz.

Yağlı besinlerden uzak durulmalı; sadece yaz aylarında değil her mevsim dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşırı yağlı gıdalar tüketmek kalp damar hastalıklarını tetikleyen en önemli faktördür. Ayrıca kilo probleminin en önemli etkenidir. Yaz aylarında daha çok ızgara yiyecekler tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Tuz tüketimi azaltılmalı; tuzun insan vücuduna zararları yıllardır bilinir. Ancak yaz aylarında uzmanlar tarafından özellikle tuz tüketiminin azaltılması dikkatle vurgulanıyor. Çünkü sıcak havalar nedeniyle terleme sonucunda atılan toksinler tuz ile birleşince vücutta giderek ödem oluşturabilmektedir.

Bunların yanında birde her fırsatta tekrar ettiğimiz gibi; öğün atlamayınız. Yaz aylarında harcanan enerjinin dönüşümü için dengeli beslenmek şarttır.

Önceki İçerikYorgunluk ve Strese İyi Gelen Besinler
Sonraki İçerikSürekli Acıkma Sebepleri
Dilara Özcan Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. Hobileri arasında yoga, pilates, gezi ve moda yer alıyor. Fotoğraf tutkunu olan Dilara, iyi21.com içerik editörlüğü yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz