Crossfit Ne Demek?

Çok fazla bilinen bir terim olmadığı muhakkak. Crossfit, daha çok atletizm ve olimpik hareketleri kapsayan antrenmanlarda güç ve kondisyon hedefleyen programlar için kullanılan bir terimdir. Yani profesyonel sporcuların daha çok aşina olduğu bir konu.
Crossfit, ilk bakışta vücut geliştirmek gibi algılanabilir ancak bu tamamen vücuttaki tüm kas gruplarının fonksiyonel ve sistematik biçimde çalıştırmayı hedefleyen bir spor antrenmanıdır. Konuyu biraz daha genişletelim ;

Crossfit Nedir Nasıl Yapılır?

  • Atletizm, Olimpik ve jimnastik antrenmanlarına profesyonel olarak hazırlanan sporcularda güç, dayanıklılık, denge, kuvvet, hız, çeviklik, esneklik gibi fiziksel özelliklerin gelişmesini amaçlamaktadır.
  • Crossfit antrenmanları sayesinde yukarıda sıraladığımız fiziksel özellikler sporcu vücudunda hemen kendini belli etmektedir, en önemli avantajı da budur zaten.
  • Crossfit ilk bakışta çok korkutucu ve yorucu bir spor gibi görünse de bunu profesyonel sporcuların uyguladığı düşünüldüğünde onlar için aslında en ideal yöntemdir. Zira, vücut metabolizmasının en üst seviyede, yağ oranın olabildiğince düşük olduğu durumlarda uygulanarak sporcunun son derece atletik bir vücut yapısına sahip olmasını amaçlar.
  • Tamamen sporcunun kendi vücut ağırlığı ile yapılan bir antrenman olduğu için öyle karmaşık spor aletleri kullanmayı gerektirmez, sadece bazen bir takım elektriksiz spor aletleri kullanılır. Dolayısıyla da vücudun şekillenmesi çok daha hızlı sonuçlanır.

Crossfit Nedir Ne İşe Yarar?

Crossfiti genelde, profesyonel yarışmacılar, daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenler, asıl spor branşlarından sıkılıp farklı bir spor alanına yönelmek isteyenler, fitness ile ilgilenenler, jimnastik sporlarına ilgi duyanlar tarafından tercih edilmektedir.

Crossfit, daha önce herhangi bir sakatlık yada ameliyat geçirmiş olanlar veya ciddi sağlık sorunları olanlara önerilmemektedir. Yazımızın başında da dediğimiz gibi daha çok profesyonel sporcular tarafından uygulanır ve vücudu fazlasıyla zorlayan bir antrenman türüdür.

Önceki İçerikKarın Ağrıları ve Nedenleri
Sonraki İçerikAlgımızı Yöneten Şemalarımız
Dilara Özcan Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. Hobileri arasında yoga, pilates, gezi ve moda yer alıyor. Fotoğraf tutkunu olan Dilara, iyi21.com içerik editörlüğü yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz